گوشت ==--- گوشت را که از قصابی می خریم در یخچال با چه درجه ای نگهداری کنیم و تا چند روز؟ را تا حدود 24 ساعت و جگر را هم 48 تا 72 ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری و سپس استفاده کنند تا بر اثر جمود نعشی، ویروس از بین برود.
این مسؤول بابیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو، یک نوع بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده است که بین انسان و دام مشترک میباشد، تصریح کرد: این ویروس توسط بندپایان و کنهها انتقال پیدا میکند که بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی نظیر گاو، گوسفند، بز، شترمرغ و خرگوش بهعنوان مخزن عمل میکنند.
کاظمیان با اشاره به اینکه «کنه دیالوما» عامل بیماری و مخزن است و عمر آن به 800 روز میرسد، گفت: علائم بالینی بیماری علامت خاصی ندارد که این امر تشخیص را دچار مشکل میکند. اما به طور کلی این ویروس در دامها تب خفیف یا تب زودگذر و در انسان شبیه به سرماخوردگی، تبولرز و سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، دردهای شکمی، حالت تهوع، استفراغ، گلودرد و پس از چند روز خونریزی از معده، دهان، لثه و رحم را نشان میدهد.
رئیس اداره دامپزشکی کازرون همچنین در ادامه حالت خونمردگی وسیع و خونریزی جرمی و مخاطی روی تنه، ساق دستها، پاها و خون در مدفوع را از دیگر علائم بیماری کریمه برشمرد و متذکر شد: کمخونی و کمآبی موجب مرگ میشود.
کاظمیان راههای انتقال این بیماری را از سه طریق گزیده شدن توسط کنه آلودهشده، تماس با خون و مواد آلودهکننده دامی که دچار عفونت خونی شده باشد و نیز تماس با خون و ترشحات بیمار برشمرد و یادآور شد: این بیماری بیشتر در افرادی که در صنعت دام مشغول به کار هستند ازجمله دامپزشکان، دامداران و کارکنان کشتارگاه و همچنین زنان خانهدار که با گوشت تازه آلوده تماس دارند اتفاق میافتد.