روشهای تشخیص گوشی اصلی از تقلبی
1- اولین قدم خرید از مراکز معتبر است
با مراجعه به مراکز معتبر خرید تا حدودی میتوانید از اصل، نو بودن و Refurbished نبودن (دستگاههای بازیافتی و تعمیراتی) دستگاه خود اطمینان حاصل کنید و در صورت بروز تخلف هم با در دست داشتن فاکتور خرید میتوانید از طریق مراجع ذیصلاح حقوق خود را پیگیری کنید.
2- چک کردن بسته بندی دستگاه:
هیچگاه وسیله مورد نظر را با بسته بندی باز یا مخدوش تحویل نگیرید. اجازه دهید فروشنده در حضور شما بسته بندی دستگاه را باز کند. هر چند بسته بندی مجدد برای افراد سودجو امکانپذیر است ولی با رعایت تمام موارد ذکر شده در این مطلب، احتمال کلاهبرداری را تاحد زیادی کاهش مییابد.
3- بررسی کد معروف IMEI:
کد IMEI در واقع برگرفته از عبارت "International Mobile Equipment Identity" یا «شناسه بین المللی تجهیزات موبایل» است. هر گوشی جدیدی که ساخته میشود، باید یک کد منحصر به فرد 14 رقمی داشته باشد که تا آخر عمر دستگاه با آن باقی خواهد ماند. این کد برای شناسایی تلفنهای همراه و همچنین مسدود کردن آنها از طریق شبکه کاربرد دارد. اگر گوشیتان گم یا سرقت شود، میتوانید با دادن این کد به اپراتور، گوشیتان را مسدود کنید تا احیاناً از آن سوء استفاده نشود. پلیس هم معمولاً گوشیهای دزدیده شده را با IMEI آنها ردیابی میکند. سارقان حرفهای برای جلوگیری از ردیابی دستگاه مسروقه imei دستگاه را تغییر میدهند.
چگونه گوشی اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟
برای بررسی IMEI دستگاه از منو تماس، کد # 06 #*را شمارهگیری کنید. سریال اصلی گوشی یا IMEI روی نمایشگر ظاهر میشود. اگر این سریال با بارکد روی کارتن و برچسب زیر باتری (در صورت امکان برداشتن باتری) مطابقت داشت، احتمالاً گوشی مورد نظر اصل است (برخی قاچاقچیان بارکدهای تقلبی روی کارتن میچسبانند. این گوشیها به «چنج» یا تغییریافته مشهور است و به همین سبب نمیتوان چنین کاری را راهی مطمئن برای تشخیص اصالت گوشی دانست).
چگونه گوشی اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟
4- تایید اصالت دستگاه با بررسی کد IMEI گوشی در یکی از سایتهای معتبر:
در مرحله بعدی به سایت تحلیل و تشخیص جهانی اصالت گوشی در وب بروید. به عنوان نمونه، نشانی اینترنتی یکی از این سایتهای معتبر www.numberingplans.com است. در این وبگاه، با کلیک روی عبارت «ابزار تجزیه و تحلیل شماره» یا Number analysis tools و ورود به صفحه بعدی، شماره سریالی را که از طریق شمارهگیری کد #06#* روی نمایشگر گوشی ظاهر شده، در قسمت IMEI number analysis وارد کنید.
مشخصات گوشی از جمله کشور سازنده، کارخانه، مدل و... مشخص خواهد شد. اگر این مشخصات با گوشی مورد نظر همخوانی داشت، مطمئن باشید یک گوشی اصلی در دست دارید.
در ادامه به بررسی انواع و اقسام دستگاههای فیک (تقلبی) که در ابتدای بحث اشاره کردیم میپردازیم.
دستگاههای کپی و های کپی:
کشور چین به کپی کردن هر چیزی در قیمتها و کیفیتهای مختلف مشهور است. معمولا بعد از معرفی آخرین دستاوردهای شرکتهای بزرگ تکنولوژی، شرکتهای زیر پلهای (بدون مجوز) کشور مذکور شروع یه کپی کردن این محصولات میکنند. البته کپی کردن تکنولوژی در همه جای دنیا صورت میگیرد ولی منظور ما در این بخش کپی ظاهری کامل محصولات با نام تجاری شرکتهای بزرگ، بدون داشتن مجوز و نظارت لازم است.
5- بررسی و مقایسه ظاهری:
گوشیهای فیک (تقلبی) به خاطر شباهت ظاهری زیاد و کیفیت ساخت نزدیک به نمونه اصلی (البته در نمونه «های کپی») راه تشخیص از روی ظاهر بسیار مشکل است. برای بررسی میتوانید با همراه داشتن یک گوشی اصل و مقایسه همزمان این دستگاه با نمونه پیش رو نمونه فیک (تقلبی) را تشخیص دهید. یا با مراجعه به سایتهای تخصصی موبایل و بررسی و دانلود کردن عکسهای نمونه اصلی و مقایسه با نمونه فیک متوجه تفاوتهای آنها شد. این روش به خاطر محدودیت (همراه داشتن نمونه اصلی دستگاه) و تشخیص سخت از روی عکسهای دانلودی در هر شرایطی قابل اجرا نیست.
6- استفاده از نرمافزار AnTuTu Officer (اندروید):
AnTuTu Officer محصول شرکت معروف AnTuTu است که در زمینه تست سخت افزار گوشیهای مختلف فعالیت دارد. این نرمافزار با بررسی برخی مشخصات و تنظیمات داخلی گوشی و همچنین چک کد IMEI دستگاه میتواند به شما بگوید که آیا گوشی شما تقلبی است یا خیر. در مرحله نخست این نرمافزار را از یکی از لینکهای زیر دانلود و روی موبایلی که قرار است خریداری کنید نصب کنید.
چگونه گوشی اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟
چگونه گوشی اصلی را از تقلبی تشخیص دهیم؟
بعد از دانلود در صورت نیاز و درخواست نرمافزار، برنامه را به نسخه جدید بروز رسانی کنید. گوشی و نرمافزار حتما باید دسترسی به اینترنت داشته باشد.